VÅR HISTORIA

ÖSTERHAGEN är en liten gård mellan Hjo, Skövde och Tibro. Det är också där Stig Ernbro och Inger Hersby bor. 1993 började Stig och Inger tillverka Österhagenglass, först i Strängnäs och sedan i Hjo. 

PIONJÄRER

På flera sätt har Österhagneglass varit före sin tid. När andra tillverkare på 1990-talet hittade på allt mer komplicerade sätt att göra glass på valde Stig och Inger att fokusera på det enkla, de naturliga råvarorna, på de tre fundamenten i riktig gräddglass nämligen vispgrädde, ägg och socker plus det som ger glassen dess smak som vanilj, choklad eller kanske apelsin.

Vårt grundrecept är hämtat ur Prinsessornas nya kokbok och den första leveransen av ekologisk grädde som gjordes i Sverige gick till Österhagenglass!

2016 tog Österhagenglass ett nytt steg. Stig Och Inger lämnade över stafettpinnen och vi har att varsamt förvalta denna fantastiska produkt.

ÖSTERHAGENGLASS finns redan i en hel del butiker i bland annat Skaraborg, Stockholm och Göteborg men målet är att inom några år finnas i hela södra Sverige.

Håll därför ögonen öppna, inom en snar framtid finns glassen i en butik nära dig!

© Copyright 2023